Vadala testvére letette az óvadékot, és szabadon távozhatott

A Tőketerebesi (Trebišov) Járásbíróság keddi (6.12.) határozata értelmében óvadék ellenében szabadlábra helyezhetik Sebastiano V.-t, aki ellen halálos fenyegetés és többszörös garázdaság ügyében indult büntetőeljárás.

Sebastiano V. március közepe óta van letartóztatásban. Az ügyész fellebbezett a határozat ellen, a fellebbezésről a Kassai (Košice) Kerületi Bíróság hivatott dönteni. A döntésig a vádlott letartóztatásban marad.

A járásbíróság határozata értelmében Sebastiano V.-t 2000 euró összegű óvadék ellenében szabadlábra helyezhetik. Ezen kívül ígéretet kell tennie, hogy nem érintkezik a sértettekkel, illetve egy felügyelő tisztet is helyeznek mellé. Erről Anna Pančurová, a Kassai Kerületi Bíróság szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget szerdán.

A Kelet-Szlovákiában élő Sebastiano V. Antonino V. olasz vállalkozó testvére. Utóbbi ellen Olaszországban kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt folyik eljárás. Antonino V.-t egy európai elfogatóparancs alapján május 15-én szállították Szlovákiából Olaszországba.

Sebastiano V. ellen március 14-én indult eljárás. A vád szerint az illető 2017. szeptember 13-án és 14-én megtámadta Martin L. sértettet, akit először fojtogatott és halálosan megfenyegetett, majd másnap többször ököllel az arcába vágott, azzal, hogy hagyja békén a barátnőjét. Erről Milan Filičko, a Kassai Kerületi Ügyészség szóvivője tájékoztatott korábban. Ha sikerül rábizonyítani a vádakat, a vádlottat akár három év szabadságvesztésre is ítélhetik.

A Tőketerebesi Járásbíróság korábban azzal az indokkal döntött Sebastiano V. letartóztatásáról, hogy a vádlott elszökhet, elrejtőzhet, vagy befolyásolhatja a tanúkat. A vádlott fellebbezett a döntés ellen. A kerületi bíróság ítélőszéke április 13-án eltörölte a járásbíróság ítéletét, a vádlott azonban ezt követően is őrizetben maradt, ún. előzetes letartóztatásban.


TASR/para