Vadalát Rómába reptették!

Kedden Olaszországba szállították a maffiabűncselekményekkel és kokaincsempészettel gyanúsított, az utóbbi évtizedekben Kelet-Szlovákiában élő Antonino Vadalát.

Vadalát Rómába reptették!
Antonino Vadala április 20-án a Kassai Kerületi Bíróságon (Fotó: TASR - František Iván)

A repülőgépe már leszállt Rómában. Erről Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatott.

A szlovák rendőrök Vadalát az osztrák határhoz szállították. Itt átvették őt osztrák kollégáik, akik a Bécs-Schwechat repülőtérre vitték az illetőt. A repülőgépen, amely Rómába vitte őt, már az olasz rendőrök kísérték.

Antonino Vadalát március 13-án vette őrizetbe a szlovák rendőrség. Először előzetes letartóztatásban volt, majd kiadatási letartóztatásba helyezték Kassán.

Olaszországban kábítószerrel összefüggő bűncselekmény miatt indítottak eljárást a vállalkozó ellen. A gyanú szerint Antonino Vadala a társaival nagy mennyiségű kokaint csempészett huzamosabb ideig Dél-Amerikából Európába. Az európai elfogatóparancsot később kiegészítették, és a vállalkozót már pénzmosással is gyanúsítják.

A korábban Kelet-Szlovákiában élő és vállalkozó Antonino Vadala belegyezett a kiadatásába. Az olasz vállalkozó szlovákiai kapcsolatairól és tevékenységéről Ján Kuciak, a meggyilkolt oknyomozó újságíró írt utolsó cikkében, melyet halála után közölt a szlovák sajtó: A meggyilkolt újságíró utolsó cikke: Az olasz maffia Szlovákiában van, és csápjai a politikáig érnek

(TASR)