Vadászok fotócsapdái is segíthetnek a zsaruknak Nagymácsédon

Napok óta le van zárva a meggyilkolt Ján Kuciak és kedvese háza a galántai járásbeli településen.

Vadászok fotócsapdái is segíthetnek a zsaruknak Nagymácsédon
Fotó: Paraméter

A Markíza azonban szerdán is ott járt, és felfigyeltek arra, hogy a rendőrök a ház mögött a kerítésnél nyomokat gyűjtenek. Az egyik nyomozati verzió szerint ugyanis a fiatal pár gyilkosa vagy gyilkosai hátulról érkezhettek a házukhoz. Biztosítottak is ott egy nyomot, mely egy férficipőtől származhat. Ezt összevetik azokkal a nyomokkal, amelyeket bent találtak, hogy kiderüljön, ugyanahhoz a személyhez tartozott-e.

A közeli erdőben a vadászok által kihelyezett fotócsapdák memóriakártyáit is vizsgálják. A Markíza szerint ebben az erdőben könnyen elrejthető egy autó is, amellyel az elkövető távozhatott a helyszínről.

Tibor Gašpar esti sajtótájékoztatóján is megerősítette, hogy vizsgálják ezt az ügyet is, ugyanakkor a nyomozástól teljesen függetlenül házkutatást tartottak bizonyos személyeknél, akiket hosszú ideje drogokkal kapcsolatos bűncselekménnyel gyanúsítanak, és a vizsgálatuk során kiderült, hogy ezek a személyek pénteken arról egyeztettek, hogy fegyvereket vesznek magukhoz, és Nagymácsédra indulnak.

Minden cikkünk a Kuciak-gyilkosságról: ITT.

(Tvnoviny.sk/parameter)