Vadászok verekedtek össze egy magaslesnél, az egyik le akarta lőni a másikat

2022. január 21. - 13:00 | Régió

Fura ügyben indított eljárást a rendőrség a Bártfai járáshoz tartozó Brezovkán. Testi sértéssel és veszélyes fenyegetéssel gyanúsítottak meg egy férfit, aki szerdán megtámadott egy 69 éves vadászt.

Vadászok verekedtek össze egy magaslesnél, az egyik le akarta lőni a másikat
Illusztráció (wikipédia)

Az eset stílusosan egy vadászles mellett történt, éspedig úgy, hogy a sértett azzal vádolta meg a későbbi gyanúsítottat, hogy ő márpedig egy orvvadász, mert az előírt elektronikus rendszerbe nem jelentkezett be. Erre a lebukott rapsic nem teketóriázott és jól orron vágta a vádlóját, aki meg a földre zuhant. Ennyivel azonban nem úszta meg az incidenst, mert még kapott pár rúgást is a nyomaték kedvéért.

Aztán az agresszor mintha meggondolta volna magát és békülékenyebb hangot ütött meg. De hiába. A sértett leghőbb vágya az volt, hogy értesítse a rendőrséget. Ez a forgatókönyv nem jött be a bunyós alaknak, akiben ismét felülkerekedett a düh és tovább ütlegelte a vadászt, meg az ő mobiltelefont markolászó kezét. Még azzal is megfenyegette, hogy agyonlövi őt.

A tényleges vadász tíz napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az orvvadászt a zsaruk letartóztatták és fogdába szállították.

(TASR)

Címkék: orvvadász