Vádat emeltek egy nő ellen, aki terhesen verekedett, és haslövés miatt elveszítette a magzatot

2019. június 28. - 08:28 | Külföld

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt vádat emeltek egy nő ellen az Egyesült Államok déli részén fekvő Alabama államban, mert várandós állapota ellenére összeverekedett egy másik nővel, majd haslövés következtében elveszítette a magzatot - jelentette az AL.com című alabamai hírportál.

Vádat emeltek egy nő ellen, aki terhesen verekedett, és haslövés miatt elveszítette a magzatot
Fotó: AP

Az Egyesült Államok déli tagállamának egyik megyei vádesküdtszéke a 27 éves Marshae Jones ellen emelt vádat a meg nem született gyermeke halálában játszott feltételezett szerepe miatt. Jones ugyanis olyan vitát kezdett egy másik nővel, amely verekedésbe torkollott, és a másik nő ekkor önvédelemből hasba lőtte őt. A vita azon folyt, hogy ki a gyerek apja.

Az eset tavaly decemberben történt, a Birmingham melletti Pleasant Grove városkában. Jones öthónapos terhes volt, és egy bolt előtt az utcán keveredett vitába egy másik nővel.

"A vitát a gyermeket váró nő kezdeményezte, és nem is hagyta abba, s ennek következtében halt meg a meg nem született baba"

- mondta el a történteket az AL.com újságírójának Danny Reid, a városka rendőrségének hadnagya. Elmondása szerint a másik nő, Ebony Jemison csak önvédelemből lőtt, ezért a gyermekét elveszítő asszonyt nem lehet a lövöldözés áldozatának tekinteni. „A nyomozás bizonyította, hogy a lövöldözés egyetlen igazi áldozata a magzat volt” - mondta a hadnagy.

Az alabamai törvények értelmében emberölésnek minősül, ha valaki gondatlanságból más halálát okozza. A gondatlanságból elkövetett emberölésért húsz évig terjedő szabadságvesztést szabhatnak ki. A nyomozás elején a terhes nőt hasba lövő, 23 éves Ebony Jemisonnak is azzal kellett számolnia, hogy gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelnek ellene vádat, a vádesküdtszék azonban úgy döntött, önvédelemből húzta meg ravaszt, ezért nem emeltek ellene vádat.

Alabamában - ahol nemrégiben szavazták meg az Egyesült Államok legszigorúbb abortusztörvényét - a gyermeket váró nők a fogantatás pillanatától kezdve felelősséggel tartoznak a magzat életéért.

MTI

Címkék: terhes nő, lövés, Alabama