Vádat emeltek két dunaszerdahelyi járásbeli férfi ellen, akik pár pillanat alatt leszerelték a katalizátort egy leparkolt autóról

2023. február 17. - 15:11 | Régió

A pozsonyi rendőrség vádat emelt a 20 éves Nicolas B., és a szintén huszas éveiben járó Ladislav B. ellen. Mindketten a Dunaszerdahelyi járásból származnak, és azzal vádolják őket, hogy tavaly Pozsonyban kilopták a katalizátort egy leparkolt autóból. Egy harmadiik személy is részt vehetett a bűncselekményben, a 21 éves Ismer C. is vád alá került.

Az eset még 2022 júniusában történt, az egészet egy szemtanú fel is vette videóra. A felvételen az látszik, ahogyan a három férfi leparkol egy pozsonyligetfalui társasház előtt, majd ketten egy Honda alá másznak, pár pillanattal később pedig az egyiknek a kezében már ott is van a katalizátor. Ezután a vádlottak visszaülnek az autóba és elhajtanak.

A szemtanú a közösségi platformokon közzétette a felvételt, az interneten pedig már futótűzként kezdett terjedni a videó, többek szerint egyértelműen látszik, hogy lopás történt.

A három férfi viszont ennek pontosan az ellenkezőjét állította. Történt ugyanis, hogy a felvétel közlése után, a vádlottak másnap a rendőrségen jelentkeztek, sőt, magukkal vitték a katalizátort is, amit még ott leadtak az egyenruhásoknak. Ők ugyanis azt állították, hogy az égvilágon semmit sem loptak el,

csupán csak azért szerelték le a katalizátort az autóról, hogy azt megvédjék a tolvajoktól.

Az egyik férfi úgy nyilatkozott a noviny.sk nevű portálnak, "hogy vannak olyan undorító emberek, akik katalizátorokat lopnak", szerinte "ezeknek az embereknek a kezét kéne eltörni". A férfi azt állította, hogy ha ő lopna, azt "szájmaszkban és kalapban" tenné.

Arról, hogy kinek van igaza, majd a bíróság fog dönteni. Addig is mutatjuk a felvételt, így mindenki eldöntheti maga, hogy mit is lát a videón:


(noviny.sk)

Címkék: katalizátor, lopás