Vádat emeltek a magyar férfi ellen, aki súlyos sérüléseket okozott egy nőnek a Magas-Tátrában

2022. december 1. - 09:00 | Régió

Vádat emeltek Magyarországon egy férfi ellen tegnap (november 30.), aki balesetet okozott egy sípályán a Magas-Tátrában.

A vádirat szerint a magyarországi férfi 2019 márciusában a Magas-Tátrában tartózkodott, ahol az ottani síközpont pályáin síelt. Egyik lesiklása során ki kellett kerülnie két, a pályán álló embert, ennek érdekében irányt váltott, ám a manővereit rosszul tervezte meg, mivel nem vette figyelembe, hogy egy másik pálya irányából érkezik feléje egy másik síelő is, aki így elkerülhetetlenül keresztezte a vádlott útját. A balesetre úgy került sor, hogy a szlovák állampolgárságú nő átsiklott a vádlott síléceinek végén, ezután elesett és súlyos sérüléseket szenvedett.

A nyomozás során kirendelt szakértő megállapította, hogy a baleset elkerülhető lett volna, ha a magyar férfi betartja a síelőkre vonatkozó helyi előírásokat.

A férfit gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolták meg, az ügyészség pénzbüntetést kért a férfira, ám ha a férfi beismeri bűnösségét 1 év 3 hónap próbaidőt kaphat.

(ugyeszseg.hu)