Vádat emeltek Monika Jankovská ellen a Fatima-ügyben

2021. augusztus 19. - 12:16 | Belföld

A Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze szerdán vádat emelt Monika Jankovská egykori igazságügyi államtitkár, valamint további két személy ellen a Fatima-ügyben.

Vádat emeltek Monika Jankovská ellen a Fatima-ügyben
Fotó: TASR

Dalibor Skladan, a Főügyészség szóvivőjének tájékoztatása szerint az ügyész szerdán nyújtott be vádemelést a Trencséni Járásbíróságon Monika Jankovská mellett Robert Krajmer, a NAKA korrupcióellenes egységének egykori vezetője, valamint Peter Vasko, Jankovská násza ellen. A vád kétrendbeli zsarolás és az igazságszolgáltatás akadályozása.

Monika Jankovská ellen a Vihar és a Forgószél ügyekben zajlik eljárás, ismételt őrizetbe vétele a trencséni Fatima bár ügyével függött össze. Ennek az ügynek a lényege, hogy az egykori NAKA-s Róbert Krajmer feleségének Trencsénben az ölébe pottyant egy olyan bár, amelyet a múltban erőszakkal szerzett meg a Peter Čongrády nevével fémjelzett maffia az eredeti tulajdonostól, Ondrej Janíčektől. Ebben segédkezhetett Jankovská, aki akkoriban Janíček ellen, azaz Čongrády javára hozott ítéletet, és amiért 3 millió koronát, azaz vagy 100 ezer euró kenőpénzt kaphatott.


TASR/para