Vádat emeltek a rendőr ellen, aki autós üldözés során lelőtt egy 17 éves fiút

Gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták meg azt a rendőrt, aki egy autós üldözés során tüzet nyitott a menekülő járműre, a golyók azonban a benne tartózkodó 17 éves fiút halálosan megsebesítették.

Az eset még múlt év júniusában történt a zsarnócai járásbeli Hronský Beňadik községnél. A rendőrök üldözőbe vettek egy autót, aminek sofőrje nem állt meg a rendőrségi felszólításra.

A rendőrök előbb figyelmeztető lövéseket adtak le a levegőbe, majd tüzet nyitottak a járműre. Az egyik golyó azonban halálos sebet ejtett az autóban utazó 17 éves Tomášon. A mentősök már nem tudták megmenteni a fiú életét.

A belügy jelezte, hogy kész a fiú családját kárpótolni. Kaliňák azonban novemberben kijelentette, hogy előbb megvárják, amíg az ügyet lezárják. A halálos lövést leadó rendőr ellen gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával indítottak eljárást.

Az autót vezető sofőrt köztisztviselő elleni támadással vádolják. A bíróság döntése értelmében a fiatal sofőrt vizsgálati fogságba helyezték. Az ítélet ellen senki sem fellebbezett. A tárgyalás február végén folytatódik, amikor is a bíró kihallgatja a tanúkat.

tvnoviny.sk/para