Vádat emeltek a szlovákiai szurkolókra támadókkal szemben

2021. június 22. - 13:21 | Sport

Vádat emelt az ügyészség három férfival szemben, akik még 2019 szeptemberében, a magyar-szlovák focimeccs után rátámadtak szlovák szurkolókra - közölte a fővárosi főügyész kedden az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleményében azt írta, a vádlottak - egy 35 és egy 31 éves férfi, akik testvérek, valamint egy 27 éves társuk - 2019. szeptember 9-én nézők voltak a budapesti Magyarország-Szlovákia labdarúgó-mérkőzésen. A mérkőzés után szlovákiai szurkolók egy csoportja a IX. kerületben lévő szálláshelye felé sétált, amikor a hotel közelében a magyar szurkolók egy csoportja - köztük a vádlottak - utolérte őket és rájuk támadt. A szlovák szurkolók a hotelbe menekültek.

A 35 éves vádlott egy futva menekülő férfit üldözött, akit a hotel előtti lépcsőnél utolért, majd tarkón vágott. Két társa is futva üldözött egy szlovákiai férfit, a későbbi sértettet. Amikor a menekülő férfi a lépcsőhöz ért, az ott álló 35 éves férfi őt is megütötte, mire a sértett a földre esett. A földön fekvő sértettet ezután a másik két vádlott - ismeretlenül maradt társával - bántalmazta, megrúgta a fején, bordatájékán, combján, és meg is ütötte a földön fekvő férfit. A sértett a bántalmazás következtében súlyos sérüléseket, egyebek mellett orr- és bordatörést szenvedett.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a három támadóval szemben csoportosan elkövetett garázdaság, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a három férfival szemben. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a büntetlen előéletű vádlottakat ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint határozott időre tiltsa el őket a Magyar Labdarúgó Szövetség versenyrendszerében megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától.


(MTI)