Vagány bakelitmester hipnotizál pénteken Dunaszerdahelyen (Interjú)

Tavaly november után egy magyar DJ-legenda tér vissza pénteken az NFG klubba, aki zeneileg változatos, de minden elemében különleges szettjeiről, az azokat kísérő fényfestésről, vizuális orgazmusról, illetve külleméről is ismert. Egy rövid interjút készítettünk vele.

Vagány bakelitmester hipnotizál pénteken Dunaszerdahelyen (Interjú)
DJ Zöld (Forrás: Facebook)

Talán védjegyének nevezhető a fellépéseit övező audiovizuális élmény, zenei eklektika és maga a frizurája is. Mikorra vált véglegessé ez így együtt?

2006-ban, az utolsó elemként a fényfestés került bele.

A 60 felé közeledik, idestova 40 éve gyűjti a lemezeket, és mintegy 25 éve foglalkozik dj-zéssel (ha jól tudom). Mi ennek a hobbijának/munkájának az esszenciája, amit leszűrt az évtizedek alatt?

Viszonylag ritka zenéket bemutatni a közönségnek és örülni, ha találkozik a zenei ízlésünk.

Egyébként mikor volt a legjobb ezt csinálni, és Ön számára mi maradt belőle mára?

A kilencvenes évek közepén, amikor már nagyobb közönség is értékelte az újfajta partykultúrát. Ami megmaradt belőle, hogy a fiatal közönségnek még mindig egy nem mindennapi kivételes élményt ad az eklektikus táncest atmoszférája.

Mi az, ami még nincs meg a gyűjteményében, de nagyon törekszik rá, és persze miért?

Fujiya & Miyagi 2008-as Lightbulbs albuma. Sajnos annak idején lecsúsztam róla és szeretném pörgetni a bulikon az „Uh” című számot.

Említene három gyöngyszemet, amit biztosan feltesz majd pénteken az NFG-ben? Szabad ilyet előre kérdezni? :-)

Igen, szabad. Úzgin Űver vinylen 2 hete kijött Patak c. albumáról a névadó alkotást, a 2017-es Korai Trancemission Alhambráját és a 1990-es évek közepéről a Lucky People Center Sundance című számát biztosan hallhatják.

Mi az, amit Ön keres egy-egy fellépése során, amitől Önnek is különleges lesz az?

Zeneileg nyitott közönséget, ami inspirál és vezet a különböző stílusok között.

(SzT)