A vágsellyei autósok az elkerülőút megépítésének elhalasztása ellen tiltakoztak

2021. július 15. - 21:57 | Régió

A vágsellyei autósok csütörtök délután ismét lassú haladással tiltakoztak a várost elkerülő út megépítésének elhalasztása ellen. "Múlt héten a tudomásunkra jutott, hogy a Szlovák Útkezelő Társaság (SSC) leállította a vágsellyei elkerülőútra kiírt közbeszerzést. Csalódottak vagyunk a döntés miatt, ezért minden, az elkerülőút kiépítéséhez kötődő akciót támogatni fogunk" - közölte Dajana Hanesová városi szóvivő. Az építkezést évek óta halogatják.

A vágsellyei autósok az elkerülőút megépítésének elhalasztása ellen tiltakoztak
Illusztrációs felvétel (TASR)

Vágsellye polgármestere, Jozef Belický kijelentette: az önkormányzat minden lehetséges törvényes eszközzel élni fog, hogy mielőbb elkezdődjön az elkerülőút megépítése.

"Vágsellyének szüksége van az elkerülőútra. Naponta több mint 28 000 autó halad át a városon"

- figyelmeztetett a polgármester, hozzátéve: a megnövekedett forgalom miatt nagyon rossz állapotba került az 1977-ben épült, a városközpontot Vágvecse (Veča) városrésszel összekötő híd. Ezt egy 2020. októberében készült diagnosztikai jelentés is alátámasztja.

Az SSC július elején állította le a szóban forgó közbeszerzést. A lépést azzal indokolta, hogy a vágsellyei elkerülőút projektje lekerült az Integrált Infrastruktúra Operatív Program keretében megvalósuló nemzeti projektek listájáról, aminek következtében elveszett a megrendelés pénzügyi fedezete is. Az SSC 2022-ben készül újra pályázni.

TASR

Címkék: Vágsellye, tiltakozás