Vágsellyén felújítják a vasútállomás előtti területet

2020. február 21. - 18:10 | Régió

Projektet készít a városháza a vasútállomás előtti terület rendezésére. A revitalizáció mellett a város parkoló építését is tervezi, áthelyezi a buszmegállót, sétálóutcát, járdákat, zöldterületet alakít ki, és kiépíti a kerékpáros közlekedést segítő infrastruktúrát.

Dajana Hanesová, a Vágsellyei Városi Hivatal munkatársa közölte, vissza nem térítendő uniós támogatásból finanszíroznák a beruházást, a projekt az előkészítés stádiumában van. „Már tavaly elkészült a terület látványterve és a környezeti hatástanulmány” - mondta Hanesová. Hozzátette, a város már megkapta a szükséges engedélyt. „A házkezelőségek szövetsége kifogást emelt, emiatt az összes eljárás hosszabb ideig fog tartani, az épület helyére vonatkozó döntés még nem lépett hatályba." - mondta Hanesová.

A város a vasút képviselőivel is tárgyal a terület hosszú távú bérbe vételéről.

„Több alkalommal is tárgyaltunk, a város célja az, hogy a legjobb bérleti feltételekben állapodjunk meg. Az állomás előtti területet elsősorban a vonattal utazók használják. A vasúttársaság feltétele az volt, hogy a nyilvános vécék építése is része legyen a tervdokumentációnak”

- magyarázta Hanesová.

A projekt megvalósítása két szakaszban zajlana, a kivitelezés attól függ, mikor érkezik meg a támogatás, amelyet a város az integrált regionális operatív program felhívása alapján igényel.

„Ha meghosszabbodik az engedélyeztetési folyamat, fennáll annak a veszélye, hogy elesünk a vissza nem térítendő támogatástól”

- tette hozzá Hanesová.

TASR

Címkék: Vágsellye