Vajdaságban vendégszerepelt a Fókusz Gyermekszínpad

2022. május 9. - 15:42 | Kultúra

A hétvégén a Fókusz Gyermekszínpad Vajdaságban vendégszerepelt: a XIV. Bácsfeketehegyi Gyermekszínjátszó Műhelytalálkozón 18 vajdasági gyermekcsoport, valamint egy eszéki (Horvátország) vendégcsoport mutatkozott be.

Vajdaságban vendégszerepelt a Fókusz Gyermekszínpad
Fotók: Fókusz Gyermekszínpad

A találkozó szervezője a Vajdasági Drámapedagógiai Társaság, élén Hajvert Lódi Andreával, aki jó érzékkel állította össze a hétvége programját, amelyben az előadások szakmai megbeszélése mellett helyet kaptak olyan programok, amelyek lehetőséget teremtettek a találkozó résztvevőinek a kapcsolatteremtésre, ismerkedésre. A csoportok a szakmai zsűritől minősítést is kérhettek, hiszen a találkozó a magyarországi Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó selejtezője is volt egyben, így nyerhette el a Fókusz csapata az előkelő arany minősítést.

A Fókusz Gyermekszínpad előadása egyben a csoport idei műsorának premierje is volt. Az előadás során egy szerkesztett játékot láthatott a közönség, egy nem hagyományos ballagási műsort, amely a Gaudeamus igitur címet viseli. A csoport itthoni bemutatkozása hamarosan várható.

A csoport vendégszereplését és működését Dunaszerdahely Város, valamint a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ is támogatja.


(vekkerműhely)