Vajka

Éjszaka lobbantak fel a lángok Vajkán

Tűz ütött ki a kis-csallóközi település egyik családi házának udvarán szerda éjszaka.

Éjszaka lobbantak fel a lángok Vajkán
Helyszíni felvételek - További fotókért kattints!

A ház egyik melléképületében keletkezett a tűz - számolt be az esetről Júlia Kedrová kerületi tűzoltósági szóvivő. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre Dunaszerdahelyről és Somorjáról. Mikor odaértek, az épület teteje és további részei is már lángokban álltak.

Összesen négy magas nyomású tömlővel és egy C-tömlővel kezdték meg az oltást, miután pedig sikerült lokalizálni, majd likvidálni a tüzet, hőkamerával vizsgálták át az épületet esetleges további tűzfészkek miatt.

Személyi sérülés nem történt, a tűz pontos okát viszont egyelőre nem sikerült megállapítani. Tetemes az anyagi kár, az előzetes becslés szerint legalább 8 ezer eurót tesz ki.

(parameter)

Közveszélyokozással gyanúsították meg a Vajkánál balesetet szenvedett hajó részeg kapitányát

Gondatlanságból elkövetett közveszélyokozással gyanúsítják az 50 éves kapitányt.

Közveszélyokozással gyanúsították meg a Vajkánál balesetet szenvedett hajó részeg kapitányát
Fotó: TASR

Vasárnap reggel egy MS Anesha nevű, svájci felségjelzésű kirándulóhajó ütközött a bősi felvízcsatorna töltésének Vajkánál. A hajón a személyzettel együtt mintegy 200-an tartózkodtak a baleset idején, szerencsére senkinek nem esett baja, az viszont kiderült, hogy emberi mulasztás történt, az egyik kapitány ugyanis ittas volt.

Most őt, egy 50 éves román állampolgárságú férfit gyanúsítottak meg közveszélyokozással. 

A kirándulóhajó Bécsből tartott Budapestre. A baleset során keletkezett kár eléri a 60 ezer eurót. A kapitányt kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik, miután azonban kihallgatták, elengedték. Szabadlábon védekezhet.

(para)

Nem érték be a kifosztásával, fel kellett gyújtani a házat

Április végén betörtek egy vajkai (Dunaszerdahelyi járás) házba. Nem elég, hogy kifosztották, az egyik tolvaj visszament, és felgyújtotta.

Nem érték be a kifosztásával, fel kellett gyújtani a házat
Illusztráció (Fotó: freeimages.com)

A rendőrség elfogta a feltételezett tetteseket. A két gyanúsított a 23 éves Szilárd, illetve az egy évvel fiatalabb Marián, mindketten a járásból származnak.

Mária Linkešová nagyszombati kerületi rendőrségi szóvivő kifejtette, hogy a házba a pincén keresztül jutottak be, miután feltörték az ajtaját. Ezután átkutatták a házat. Nem vittek el nagyon sok mindent, de köztük volt egy notebook, egy LCD televízió, néhány tíz eurónyi készpénzt tartalmazó boríték, valamint 12 üveg koffeintartalmú, cukormentes üdítő.

Nem sokkal azután, hogy távoztak, a fiatalabbik visszatért, hogy eltüntesse a nyomokat. Úgy gondolta, az a legegyeszerűbb, ha egyszerűen felgyújtja az egész kócerájt. Tüzet rakott az emeleti vendégszobában, a nappaliban és a varrószobában. Reggelre a tűz teljesen tönkretette a nappali berendezését, és súlyos károk keletkeztek a másik két szobában is.

A ház tulajdonosa egy 56 éves férfi, aki nem tartózkodott otthon a betörés, sem a gyújtogatás idején, a lopással "mindössze" 600 eurós kára keletkezett volna, ám a ház felgyújtásával további 80 ezer.

A rendőrség a két fiatalembert gyanúsítja a bűncselekménnyel, lopásért 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik őket, a fiatalabbik viszont, aki büntetett előéletű, súlyos anyagi kár okozásáért akár nyolc évre is a rácsok mögé kerülhet.

(para)

Felocsódhatunk a hőgutából: megjöttek a viharok

Átmenetileg jelentősen megemelkedhet a kisebb folyóvizeink szintje.

Aktuális
Ma
csütörtök
péntek
POZSONY
20 °C
27 °C / 18 °C
28 °C / 17°C
28 °C / 16 °C
DUNASZERDAHELY
19 °C
27 °C / 17 °C
28 °C / 16°C
27 °C / 15 °C
KOMÁROM
20 °C
27 °C / 18 °C
28 °C / 16°C
27 °C / 16 °C
PÁRKÁNY
18 °C
27 °C / 17 °C
27 °C / 15°C
27 °C / 16 °C