Vajon melyik EU-s tagállamban választási kampánytéma a bordélyházak újranyitása?

A bordélyházak újranyitásával kampányol Olaszország bevándorlásellenes pártja, az Északi Liga. 

Vajon melyik EU-s tagállamban választási kampánytéma a bordélyházak újranyitása?
Illusztráció

Olaszországban, ahol március 4-én tartanak parlamenti választásokat, az 1950-es évek óta tilos az örömtanyák üzemeltetése. A 44 éves Matteo Salvini, az Északi Liga vezetője egy keddi rádióinterjújában elmondta, hogy feloldaná ezt a tilalmat. Mint mondta, hazájának példát kellene vennie Ausztriáról.

"A prostitúció választás. Vannak emberek, akik úgy döntenek, hogy tanárok, rendőrök lesznek. Mások pénzért utcalánynak állnak. Ez egy szabad döntés. Olaszországban bűnözők ellenőrzik a prostitúció piacát, amely 80 ezer embert érint. Ausztriában, Svájcban és Németországban viszont szabályozzák.

A prostitúció olyan munka mint, minden más is, amit szabad elhatározásból folytatnak, egészségügyi ellenőrzéseknek vetnek alá, s meg is adóztatnak. Egy olyan országot szeretnék, ahol szabályok érvényesülnek" - mondta Salvini, akinek pártja tagja a Silvio Berlusconi vezette jobbközép választási koalíciónak.

A prostitúció legalizálását évek óta heves viták övezik Olaszországban. A virágzó utcai prostitúció miatt az utóbbi években felmerült a piroslámpás házak újranyitása szoros hatósági felügyelet mellett. Eltérő becslések szerint Olaszországban 100 ezer örömlány dolgozik, egy harmaduk külföldi. Több mint 50 ezren az utcán űzik mesterségét.

MTI

augusztus 13. - 14:53
Hova tűnt Marin Ljubičič?
Kellemetlen incidens vet árnyékot az új szezonban remekül teljesítő DAC szereplésére.