Vajon volt indítéka Ferencnek, hogy brutálisan megölje feleségét? Nem minden volt olyan idilli, mint az kívülről látszott  

2023. április 1. - 17:15 | Régió

Bár a Mária († 51) és Ferenc (53) első ránézésre egy idilli házaspárnak tűnt, akik hamarosan évfordulójukat ünnepelték volna, tragédia vetett véget közös életüknek. A rendőrség Ferencet gyanúsítja felesége, Mária meggyilkolásával, aki a bűncselekmény miatt életfogytiglani börtönbüntetésre számíthat. Az ügyészség feltárta, mi lehetett a gyilkosság indítéka.

Vajon volt indítéka Ferencnek, hogy brutálisan megölje feleségét? Nem minden volt olyan idilli, mint az kívülről látszott  
Fotók forrása: čas.sk

Egy kis kelet-szlovákiai falu még néhány nappal azután sem bír észhez térni, hogy megtörtént a családi tragédia, amely után a helyi bár társtulajdonosa és pultosa, Mária életét vesztette. Mária soha többé nem nyitja ki kedvenc bárjának ajtaját, melynek közösségi oldalán a következő üzenet van: „További határozatig zárva”. Férje előzetes letartóztatásban van, aki a gyilkosság fő gyanúsítottja, és akinek a bűncselekményt követően 1,77 ezrelékes véralkoholszintet mértek.

Mint Jarmila Janová, a kassai ügyészség szóvivője a Nový Časnak elmondta, a vádlott egy korábbi, hűtlenség miatti vita után ölte meg a feleségét. Egy éles tárggyal, valószínűleg konyhakéssel szúrta meg a nőt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy életét vesztette.

Ferencet, aki a közeli vasútnál dolgozott, és sokszor segített feleségének a bárban, amit a bár honlapján a közösségi oldalon található fotók is megerősítenek, a tette után azonnal elfogták a rendőrök. A nyomozók különösen súlyos emberöléssel vádolták meg. Hétfőn délelőtt megjelent bíróság előtt. A bíró úgy döntött, hogy őrizetbe veszi.

(čas.sk)

Címkék: gyilkosság, férj, feleség