A vakcina típusa alapján is választhatunk oltóközpontot

2021. augusztus 13. - 16:33 | Belföld

A szlovák állampolgárok a vakcina típusa alapján is kiválaszthatják, hogy hol oltatják be magukat a COVID-19 betegség ellen. Erről a Szlovák Egészségügyi Minisztérium (MZ SR) tájékoztatott pénteken.

A vakcina típusa alapján is választhatunk oltóközpontot
Cséfalvay Á. András illusztrációs felvétele

A 12 évnél idősebb gyerekeket a Pfizer/BioNTech vakcinájával fogják oltani. A felnőttek a Comirnaty mellett választhatják a Moderna vakcináját és a Johnson & Johnson társaság egyadagos oltását is.

Az egészségügy-minisztérium honlapján található azoknak az oltóközpontoknak a listája, ahol az emberek a következő hét napban előzetes regisztráció nélkül is beoltathatják magukat a megadott időintervallumban. Az érdeklődőktől a személyi igazolványukat és az egészségbiztosítási kártyájukat fogják kérni.

Egyadagos vakcinával, regisztráció nélkül Trencsénben, Nyitrán, Kassán, Zsolnán, Besztercebányán és Pozsonyban fognak oltani. Az oltott személy ebben az esetben a teljes védettséget az oltás utáni 21. napon szerzi meg.

A 12 évnél idősebb gyerekeket előzetes regisztráció nélkül 26 központban fogják beoltani. Továbbra is oltanak az orvosi rendelőkben, a községekben pedig mobil oltócsapatok biztosítják a vakcinázást. Az oltás ingyenes.

TASR