Valaki bepoloskázta az egészségügyi minisztérium államtitkárának irodáját, a készülék viszont az éjszaka folyamán eltűnt

2023. március 15. - 14:25 | Belföld

Kémkedés gyanúja merült fel az egészségügyi minisztériumban, miután állítólag lehallgatókészüléket találtak Lenka Dunajová Družkovská államtitkár irodájában. A bizonyíték viszont hiányzik, a TV Markíza szerint ugyanis, miután megtalálták az eszközt, az az éjszaka folyamán rejtélyes módon eltűnt.

Valaki bepoloskázta az egészségügyi minisztérium államtitkárának irodáját, a készülék viszont az éjszaka folyamán eltűnt
Fotó: TASR

A poloskát még múlt hét végén találhatták meg a minisztériumban, a tárca viszont egyáltalán nem nyilatkozik az ügyben, a történtek után embargót rendelt el. A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) sem közöl bővebb információkat arra hivatkozva, hogy ezáltal se kockáztassák a nyomozás hátráltatását. Hasonlóan reagált az ügyre Roman Mikulec belügyminiszter, illetve Eduard Heger kormányfő.

A živé.sk hívta fel elsőként a figyelmet rá, hogy lehallgatókészüléket találtak Lenka Dunajová Družkovská irodájában. A TV Markíza szerint egy olyan készülékről van szó, ami csak hangot rögzít.

Az egész ügyet rejtély övezi, ugyanis a csatorna szerint a NAKA nyomozói nem találtak semmilyen lehallgatókészüléket az irodában. Mint kiderült, a minisztériumból nem mindjárt azt követően értesítették a rendőrséget, hogy megtalálták a poloskát, hanem csak másnap. A készüléknek így állítólag az éjszaka folyamán nyoma veszett.

Nem először fordult elő hasonló eset az egészségügyi minisztériumban. Állítólag nem sokkal hivatalba lépése után Marek Krajčí is hasonló eszközt talált az irodájában. Akkor is ugyanaz lett a végkifejlet: a készülék az éjszaka folyamán eltűnt, csupán a felfogatása maradt a helyén. „Azok az emberek nagyon jól hallottak bennünket, és rájöttek, hogy megtaláltuk. Sajnálom, hogy nem aznap éjszaka, hanem reggel intézkedtünk, amikor már nem volt ott” – mondta akkor Krajčí.

Mivel a poloskát nem foglalták le, a nyomozást később felfüggesztették. Hogy ki állhat az egész mögött, csak találgatni lehet.


(tvnoviny.sk)