Valaki egy rakás betont öntött a nyárasdi csatornahálózatba, keresik a tettest

2021. május 24. - 21:46 | Régió

Körülbelül 36 méternyi csatornát kell feltörni. Nem tudni, mikor került bele a beton.

Fotók: nyárasdi önkormányzat

Múlt hét csütörtökön a polgármester, Bacsó László tett feljelentést az ügyben. „Már elkészült a teljes kanalizáció és megkezdődtek a rákötések, ennek kapcsán észleltük a hibát” – magyarázta érdeklődésünkre a polgármester.

Nem tudni, pontosan mennyi beton került a csatornába az Alistál felé vezető út mellett lévő új negyedben található Pálffy utcában, viszont azt legalább 36 méteren fel kell törni.

A polgármester szándékos cselekményre gyanakszik, azt viszont nem tudni, mikor követhették el. A csatorna itt ugyanis nem az utóbbi években, hanem még 2004-ben készült el, 2007-től építettek oda házakat, elvileg tehát az elmúlt 17 évben bármikor belekerülhetett a beton. A kár legalább 20 ezer euróra rúg az előzetes becslés szerint, Bacsó szerint viszont azt nem tudni, nem jutott-e beton a fővonalról a kanalizáció mellékágaiba is.

A rendőrség múlt csütörtökön estig helyszínelt a Pálffy utcában. Zlatica Antalová kerületi rendőrszóvivő érdeklődésünkre közölte, hogy az ügyben a nagymegyeri rendőrőrs megbízott vizsgálótisztje jár el. „A rendőrség idegen vagyon megkárosítása ügyében indított büntetőeljárást. Az elkövetőt három évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti” – szögezte le azzal, hogy intenzíven nyomoznak utána.

(SzT)