Válek Iván lett Nemesócsa új polgármestere, fölényes győzelmet aratott

2019. szeptember 22. - 15:11 | Régió

Szeptember 21-én, szombaton időközi választásokat tartottak a komáromi járásbeli Nemesócsán.

Válek Iván lett Nemesócsa új polgármestere, fölényes győzelmet aratott

A helyiek a a korábbi alpolgármesternek, a 41 éves Válek Ivánnak szavaztak bizalmat, így ő lett a község új polgármestere.

A függetlenként indult jelöltre 844-en szavaztak. A másik induló, a 46 éves vállalkozó, Magyarics Gusztáv 367 szavazatot kapott.

„Nagy volt az érdeklődés a választás iránt, százzal többen jöttek el, mint a tavalyi helyhatósági választásokra. A részvételi arány 60 százalék körül mozog” – mondta az újonnan megválasztott polgármester.

Válek Iván hosszú évek óta a képviselő-testület tagja, ebben a ciklusban egyúttal alpolgármester is volt, áprilistól megbízott polgármesterként irányította a községet.

A 2018-as helyhatósági választásokon Magyarics Dezső kapta a legtöbb szavazatot, idén áprilisban azonban egészségügyi okokra hivatkozva lemondott a polgármesteri tisztségről. Az időközi választáson eredetileg hárman indultak volna a megüresedett székért: Váleken és Magyaricson kívül az 57 éves független Szalay Zoltán is jelöltette magát, ő azonban később visszavonta a jelölést.

A tavalyi helyhatósági választásokon Magyarics Dezsőre a helyiek 56,8 százaléka, a korábbi polgármesterre, Magyarics Gusztávra 36,38 százalékuk, Szalay Zoltánra pedig 6,3 százalékuk voksolt.


(TASR/para)