Valentin-napi randira hívták a kormányfőt az aggódó anyukák, mert a szívük a helyén van

2022. február 14. - 15:48 | Belföld

Az Aggódó Anyukák nevű kezdeményezés tagjai személyesen kézbesítettek egy Valentin-napi randimeghívót Eduard Heger miniszterelnöknek a kormányhivatalba.

Valentin-napi randira hívták a kormányfőt az aggódó anyukák, mert a szívük a helyén van
Fotó: Facebook/ Znepokojené matky

A kezdeményezés egyik szervezője, Lucia Szabová kifejtette, a találkozón hallani szeretnék, hogy konkrétan mi a kormány álláspontja a klímavédelemmel kapcsolatban – írja a webnoviny.sk.

Kifejtette, annak ellenére, hogy a miniszterelnöknek is voltak klímavédelemmel kapcsolatos kijelentései, nem világos számukra, hogy a szlovák kormány mit gondol erről, ugyanis különféle, egymásnak ellentmondó lépéseket és álláspontokat, vagy éppenséggel tétlenséget észlelnek az ügyben.

„Jelenleg számos törvény és pénzügyi eszköz készül a klímaválság leküzdésére. Ez óriási lehetőség, de a jelenlegi kormány egyes lépései és nyilatkozatai még mindig nem győztek meg bennünket arról, hogy komolyan gondolják a jövő védelmét. Ma a szeretet ünnepe van, és azért választottuk ezt a napot, mert a gyermekeink iránti szeretet arra késztet, hogy igazságos megoldásokat követeljünk” – magyarázta Ivana Némethová, a kezdeményezés másik tagja.

Szabová hozzátette, a téma kapcsán találkozóra hívták az előző miniszterelnököket, Igor Matovičot és Peter Pellegrinit is – míg előbbi ignorálta őket, utóbbi videóüzenetet küldött nekik.

„Az, hogy miként fog kinézni a gyermekeink jövője több tíz év múlva, arról most kell dönteni, és nincs mire várni” – húzta alá.


(webnoviny.sk)