Valko gyilkosa Schwarzenegger-álarcban bankot is rabolhatott

Az Ernest Valko meggyilkolásával vádolt Jozef R. egy éve került rács mögé, ahol összesen 11 éves börtönbüntetését tölti, mivel 2013-ban a Nagyszombati megyében található Szomolányban többedmagával kirabolt egy VÚB bankot – adta hírül a Joj TV

Valko gyilkosa Schwarzenegger-álarcban bankot is rabolhatott
Fotó: TASR

Nem is akárhogyan fosztották ki a pénzintézetet! Az elkövetők fejét egy-egy ismert személy álarca takarta. Valko feltételezett gyilkosának arcát Arnold Schwarzeneggeré, társáét pedig az egykor cseh elnök, Václav Klaus gumifizimiskája.
A bankrablás óta eltelt négy esztendő, Ernest Valkot pedig hét éve gyilkolták meg. Minden arra vall, hogy a neves ügyvéd rablógyilkosság áldozata volt – ezt támasztja alá a DenníkN napilap cikke, amely szerint a bűnüldöző szervek több embere is megerősítette a lapnak, hogy az elkövető monogramja J.R.

A gyilkosság felderítését segítette, hogy arról vallani kezdett egy olyan személy, aki részt vett a hét évvel ezelőtti bűncselekményben. A gyilkos társai is éppen börtönbüntetésüket töltik egy másik ügy miatt.

Mint ismeretes, Valkót a limbachi villájában lőtték agyon 2010. november 8-án. Egyetlen, néhány méterről leadott lövéssel végeztek vele, ami a szívét és a tüdejét érte.

noviny.sk/tasr