Valko mindig lenézően beszélt Kočnerről, állítja a néhai ügyvéd volt felesége

2019. december 4. - 09:48 | Belföld

Szerdán is folytatódik a Kočner-Rusko kontra Markíza váltóhamisítási per, melyben ma Ernest Valko néhai ügyvéd volt feleségét hallgatják meg.

Valko mindig lenézően beszélt Kočnerről, állítja a néhai ügyvéd volt felesége
Marian Kočner (Fotó: TASR)

Oľga Valková tanúként való beidézését a Markíza ügyvédei kérték, miután Marian Kočner vallomásában azt állította, hogy egykor Ernest Valko adott neki tanácsot, hogyan rendezze cége, a Gamatex ügyét a tévétársasággal, és ennek okán születtek meg azok a bizonyos váltók.

Az ügyvédet azonban 2010-ben saját házában lőtték le, így ő már ezt nem tudja igazolni. Volt felesége pedig állítja, soha nem hallott a váltókról - írja a Denník N.

"Soha nem észleltem, hogy a férjem kezet fogott volna vagy beszélgetett volna vele. Kočner úrral nem szerették egymást. Amikor valamilyen rendezvényen voltunk, és a férjem felfedezte, hogy ő is ott van, mindig lenézően beszélt róla" - mondta, majd hozzátette, mindig úgy gondolta, hogy tisztességtelen úton szerzi a pénzét.

A SME beszámolója szerint említett egy esetet, amikor először látta őt egy kínai étteremben.

"Vulgárisan beszélt a pincérekkel, ferdeszemű majmoknak szólította őket. Nagyon kellemetlen, szinte már félelmetes volt. Mi aztán elmentünk, de a férjem azt mondta, Kočner är veszélyes is lehet" - fogalmazott.

Elmondta azt is, hogy Valko a licenctanács tagjaként soha nem tárgyalt volna senkivel, akinek ügye van a tanáccsal. Ez ugyanis érdekellentéthez vezetett volna. Valková úgy gondolja, hogy a férje nem tett volna olyat, mint amit Kočner állít, nem tanácsolt volna olyasmit, ami törvénybeütköző.

(Denník N/SME/parameter)