Valóra válik az álma? Angliai klub figyelt fel a fiatal nagypakai labdarúgóra

2020. január 23. - 10:48 | Sport

A 16 éves nagypakai származású Urban Kristián egyhetes próbajátékon vett részt az angliai Ipswich Town FC-nél.

Valóra válik az álma? Angliai klub figyelt fel a fiatal nagypakai labdarúgóra
Fotó: Instagram / _soccon_

Emil Kovarovič, Kristián ügynöke elmondta: viszonylag alacsony növése ellenére gyorsaságával és remek technikájával hívta fel a nagy múlttal rendelkező klub figyelmét. A jelenleg a somorjai U17-ben futballozó Kristián lehetőséget kapott a bizonyításra, ugyanis egyhetes próbajátékra hívták Angliába.

A fiatal srác az U16-os és U18-as csapattal abszolvált edzéseket. Lukáš Kondela játékos-megfigyelő szerint Kristián a tréningeken 120%-ot nyújtott, keményen odatette magát. Az akadémia igazgatója, Nigel Clough is elégedett volt a teljesítményével, és szeretné egy mérkőzésen is látni – a Tottenham ellen tervezett találkozót ugyanis eltörölték. Ezt követően az Ipswich Town döntést hoz a fiú sorsáról.

Kristián örült az angliai lehetőségnek, elmondása szerint jó érzései vannak, remek kollektívát ismerhetett meg, az edzéseket magas szinten vezették. „Az edzések gyorsabbak és keményebbek voltak, mint Szlovákiában” – idézi a fiatal labdarúgót a Nový Čas.

Kristián eddig csak a tévében látott Premier League-meccset, de nagy álma válna valóra, ha egyszer az angol élvonalban játszhatna.


Cas.sk/para