Valószínűleg az egészségügyi miniszter sem tudott arról, hogy Matovič a Szputnyikról fog tárgyalni Moszkvában

2021. április 8. - 11:04 | Belföld

Igor Matovič pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közölte, hogy ma Moszkvában tárgyal az orosz vakcináról Kirill Dmitrievvel, a Sputnyik V-t forgalmazó Russian Direct Investment Fund vezérigazgatójával. Az útjáról feltehetően az egészségügyi miniszter sem tudott.

Valószínűleg az egészségügyi miniszter sem tudott arról, hogy Matovič a Szputnyikról fog tárgyalni Moszkvában
Fotó: TASR

Nem válaszolt egyenesen a Paraméter kérdésére Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter, hogy tudott-e Igor Matovič moszkvai útjáról. „Az egészségügyi minisztérium tiszteletben tartja a szlovák kormány bármely tagjának döntését a külföldi útjairól és tárgybalásairól” - válaszolta az egészségügyi minisztérium arra a kérdésre, hogy tudott-e Vladimír Lengvarský arról, hogy Igor Matovič Kirill Dmitrievvel tárgyal a Szputnyik V vakcináról Moszkvában. Azt sem árulták el, hogy Matovičcsal utazott-e valaki az egészségügyi minisztériumból.

A Szputnyik V vakcina felhasználásáról az egészségügyi minisztérium jövő hétre ígéri a döntést.

„A Szputnyik V vakcina jelenleg három laboratóriumi tesztnek van alávetve, az egészségügyi minisztérium a Szputnyik V komplex vizsgálatának eredményeiről jövő hét elején fog tájékoztatni” - írta a minisztérium a Paraméter kérdéseire.

Igor Matovič csütörtökön reggel tájékoztatott a Facebookon arról, hogy Moszkvába utazott, ahol Kirill Dmitrievvel, a Sputnyik V-t forgalmazó Russian Direct Investment Fund vezérigazgatójával tárgyal az orosz vakcináról.

Bejegyzésében azt írta, hogy elítél „minden gyanús és szisztematikus igyekezetet, amely a Szputnyik V szlovákiai használatának megakadályozására irányul”. Azt nem fejtette ki, hogy ezeket az igyekezeteket ki és hol fejti ki.

- lpj -