Válságba taszíthatja a férfi teniszt, ha Federer, Nadal és Đoković visszavonul

2021. április 10. - 14:26 | Sport

Az amerikai edzőlegenda Nick Bollettieri szerint válság fenyegeti a férfi teniszt a nagy hármas, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic közelgő visszavonulása miatt.

Válságba taszíthatja a férfi teniszt, ha Federer, Nadal és Đoković visszavonul
Facebook (Federer)

"Nagyon más lesz a tenisz nélkülük. Nehéz ezeket a nagyszerű játékosokat pótolni" - nyilatkozta a tennis365.com szakportálon a 89 éves Bollettieri, aki korábban többek között Andre Agassi, Boris Becker, Szeles Mónika, Marija Sarapova, Venus Williams, Serena Williams és Martina Hingis edzője is volt. Hozzátette, a Miamiban rendezett, múlt vasárnap véget ért mesterverseny közvetítéseit sokan nem is nézték - mert a nagy hármas egyik tagja sem indult a tornán -, és ezzel a jelenséggel a sportág irányítóinak foglalkozniuk kell.

Andrea Gaudenzi, a férfi tenisztornákat szervező ATP elnöke március közepén úgy fogalmazott, a sportág átvészeli majd Federer, Nadal és Djokovic hiányát a visszavonulásuk után.

"Ha helyesen cselekszünk, egyáltalán nem kell aggódnunk a sportágunkért, de ez nem azt jelenti, hogy bármit is elvitatnék ettől a három nagyszerű játékostól" - nyilatkozta csaknem egy hónapja Gaudenzi. Hangsúlyozta, minden idők három legjobb játékosának elvesztése hatalmas csapást jelentene minden sportág számára, de a tenisz elég erős ahhoz, hogy boldoguljon a visszavonulásukat követően is.

Federer augusztusban lesz negyvenéves, Nadal 34, Djokovic pedig 33 esztendős. Előbbi kettő húsz-húsz, utóbbi pedig 18 Grand Slam-tornagyőzelemmel büszkélkedhet, ezzel ők vezetik az örökrangsort a 2002-ben visszavonult Pete Sampras (14) előtt.

MTI