Válságos állapotban került kórházba a Pussy Riot egyik tagja

2018. szeptember 13. - 07:36 | Kultúra

Válságos állapotban került kórházba Pjötr Verzilov, a Pussy Riot orosz punkzenekar tagja, hozzátartozói mérgezésre gyanakodnak - jelentette a meduza.io orosz hírportál.

Válságos állapotban került kórházba a Pussy Riot egyik tagja
Fotó: AFP / Vasily Maximov

Verzilov barátnője, Veronyika Nikulsina, aki szintén tagja az együttesnek, elmondta, hogy Verzilov kedd este került kórházba, miután beszéd- és mozgászavarai támadtak, valamint egyre rosszabbul látott.

A férfit a toxikológián kezelik. A meduza.io jelentése szerint Verzilov édesanyját nem engedték a fiához, és nem közölték vele, mit diagnosztizáltak.

Nikulsina közölte, hogy az első analízisek semmi rosszat nem mutattak ki, de szerdára virradóra mégis áthelyezték a toxikológiára. Elmondása szerint az orvosok nem válaszoltak arra a kérdésére, hogy megállapítottak-e mérgezést Verzilovnál, mindössze annyit tudattak, hogy az állapota válságos, de elkezdett reagálni.

Verzilovot, Nikulsinát és a punkzenekar másik két tagját 15 napos elzárásra ítélték a nyilvános események szervezésére vonatkozó előírások megsértése miatt. Az aktivisták ugyanis rendőregyenruhába bújva az oroszországi labdarúgó világbajnokság július 15-i fináléjának 52. percében a pályára szaladtak, közlésük szerint arra akarták ráirányítani a figyelmet, hogy Oroszországban túlzott hatáskörrel bírnak a rendfenntartó szervek.

MTI/para