Válságstáb: jöhet a lockdown, leállíthatják az országot

2020. december 8. - 20:15 | Belföld

Kedden este nyolc előtt fejeződött be a válságstáb ülése. Szakítva a hagyományokkal, Igor Matovič kormányfő nem kívánt nyilatkozni.

Válságstáb: jöhet a lockdown, leállíthatják az országot
Facebook

A Denníkn helyszíni tudósítója viszont azzal a felütéssel indította a beszámolóját, hogy a stáb tagjai megegyeztek az úgynevezett lockdownban, azaz az ország részleges leállításában. A tanácskozás helyszínéről távozó kormányfő csupán annyit mondott, hogy a jóváhagyott intézkedésről szerdán számolnak be.

Először a kormány minisztereit szeretnék képbe hozni, és majd azt követően tájékoztatják a sajtó képviselőit. "Sok dologban megállapodtunk" - hangzott a miniszterelnök összegzése arról, mi az, amire a válságstáb rábólintott.

Az állami hírügynökség jelentése szerint a belügyminiszter jelezte, a válságstáb tagjai megegyeztek a lockdownban. Roman Mikulec nem részletezte a kérdést, csupán ennyit közölt a TASR munkatársának.

Ján Mikas országos tiszti főorvos kedden a Központi Válságstáb ülése előtt elmondta, szerinte szükséges a járványügyi intézkedések szigorítása. „Nem kizárt egy bizonyos szintű lockdown sem, de meg kell határozni, hogy milyen” – jegyezte meg, majd hozzátette, nagyobb értelme lenne egy egész országot érintő lezárásnak, mint a regionális lockdownnak, a járványügyi helyzet ugyanis már szinte az összes járásban rossz.

(denníkn/tasr/para)