Változik a pozsonyi tömegközlekedés menetrendje

2019. június 11. - 15:11 | Régió

Pozsonyban (Bratislava) a nyári szünidőre való tekintettel jövő szombattól (június 22.) változik a városi tömegközlekedés menetrendje.

Változik a pozsonyi tömegközlekedés menetrendje
Fotó: TASR

A Károlyfalu (Karlova Ves) – Pozsonyhidegkút (Dúbravka) közötti villamosvonal korszerűsítése miatt módosulnak a villamosok útvonalai is. Erről kedden tájékoztatott Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere. Hozzátette: a konkrét célállomások közötti menetidő nem fog meghosszabbodni.

A nyári szünidő alatt és szeptemberben a villamosok Károlyfalu irányában csak a Molecova utcán keresztül fognak közlekedni. Minden fő vonalon sűrűn fog közlekedni egy járat a városközpontba, ahol lehetőség lesz átszállni más villamosjáratokra. Az egymástól távol eső városrészek között utazók tehát általában egy átszállással juthatnak el majd a célállomásra. „A két fő csomópont, ahol át lehet majd szállni egyik járatról a másikra, a Kő tér (Kamenné námestie) és az Sznf tér (Námestie SNP) lesznek” – tette hozzá a polgármester.

Aki a klasszikus menetrendhez van hozzászokva, illetve nincs tisztában az útlezárások miatti korlátozásokkal, jobb, ha elindulás előtt használja az útvonaltervezőt.

(TASR)