Vámpírok éjszakája

| 2008. január 26. - 20:27 | Vélemény

Mérgezésünk van. Megfogadtuk, hogy e heti összefoglalónkban még véletlenül sem ejtünk szót seggfej fakabátokról, baromarcú politikusokról, s még tévedésből sem írjuk le annak a személynek a nevét, akit képletesen még most utólag is meggyaláztak. Ám azt biztosan kijelenthetjük, hogy koszos falusi lőtérré változott ez az egész ország.

Csak egy aprócska gond van: ha a felsoroltak kifejtésétől most eltekintünk, akkor vége, nincs miről írnunk. Márpedig ellenségképgyártáson, önimádaton, fenyegetőzésen és hazudozáson, leváltási színjátékokon és truccpolitikán kívül a kormány más egyebet ezen a héten sem csinált. Azért jó lenne, ha pl. valaki azt elmagyarázná, hogy a drága miniszterelnökünk vajon a saját zsebébéből fizeti-e majd ki azt a 15 milliárd koronát, amiért nemzetközi szinten pereli a kormányt a Dôvera egészségbiztosító holland tulajdonosa, főképp, ha a nemzetközi bíróság ezt az irdatlan összeget megítéli? Netán már most vegyek fel bankkölcsönt arra, hogy a dicső, világimperializmus ellen küzdő kabinet truccolása miatt a rám eső büntetésrészt kifzethessem?

Afelett is értetlenül állunk, vajon mi a francért bőszült fel annyira a médiára a három legfőbb közjogi méltóság a minap, amiért nem közöltük egy, az euró bevezetéséről szóló semmitmondó nyilatkozatukat, hogyha abban egy büdös konkrét érdemi információ sem volt? Miközben a híres eurókampány eredménye egyelőre annyi, hogy Kutyabagotán Pista bácsi és Irma néni azt se tudja, eszik-e az eurót vagy isszák. Fő, hogy kedves kormányunk most már magasról köp az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezetre is. Gőzerővel teremtik nekünk az új, a jobb világot, csak bele ne dögöljünk. És persze kettős mérce sincs: mert ugye Francinak is mennie kellett, Robertko viszont maradhat, mindkettő, mert bebetonozódott faszok, önmaguk mérhetetlen gőgjének emlékművei.

Továbbá az is érdekes, hogy Bósza János társulását seperc alatt betiltották (nem, mintha a földön fetrengve zokognánk értük), ám ugyanakkor a Pospolitosť simán működik tovább. Titkon biztos csókot is cuppantanak a pofikájukra, s elképzelhetőnek tartom, hogy egy-két vezető politikusunk házi dobermanként tartaná őket.

Hosszú rémálom ez, egyre gusztustalanabb, mohóbb és perverzebb vámpírokkal.