Van egy cseh gyógyszer, ami képes megszelídíteni a koronavírust

2021. június 25. - 09:16 | Tech

A Csehországban több mint 20 éve bejegyzett Imunor gyógyszer hatékonyan véd a koronavírus ellen is - derült ki az ostravai kórház orvosainak tanulmányából. Azok, akik szedték ezt a tablettát, azoknál nagyon enyhe lefolyású volt a fertőzés.

Van egy cseh gyógyszer, ami képes megszelídíteni a koronavírust
Fotó: fno.cz

A vizsgálatban 53 egészségügyi szakember vett részt, akik kórházakban vagy ambulanciákon kerültek kapcsolatba koronavírusos betegekkel.

A csoport tagjai 2021 januárjától márciusig rendszeresen szedték az Imunor gyógyszert, és a megfigyelt időszakban csak két nővérnek volt enyhe lefolyású Covidja - nyilatkozta Jaromír Bystroň, az Ostrava Egyetemi Kórház klinikai immunológiai és allergológiai osztályának vezetője. A főorvos akkor kezdeményezte ezt a kutatást, amikor az általa vezetett klinikán sok orvos és nővér elkapta a koronavírust.

Az Imunor aktiválja a természetes immunitást. Bystroň szerint bebizonyosodott, hogy a preventíven szedett gyógyszer nemcsak a koronavírus, hanem más vírusfajta ellen is aktiválhatja a sejtimmunitást.

A csehországi egészségbiztosítók azonban csak a sejtimmunitás-rendellenességében szenvedő betegek számára térítik meg ezt a gyógyszert.

(DenníkN)