Van itt egy súlyos probléma, ami miatt sürgősen lépnie kellene az államnak

2023. március 27. - 07:43 | Belföld

A magas élelmiszerárak egyre súlyosabb problémát okoznak Szlovákiában. Az emberek közel sem kapnak annyi terméket a pénzükért cserébe, mint két évvel ezelőtt. Boris Kollár, a parlament elnöke szerint az államnak lépnie kell, ezzel pedig az ellenzéki Smer-SD elnöke is egyetért.

Van itt egy súlyos probléma, ami miatt sürgősen lépnie kellene az államnak
Fotó: TASR - illusztráció

Rober Fico a Markíza Na telo című műsorában kijelentette, rendkívüli kerekasztalt kezdeményeznek csütörtökre az élelmiszerárak miatt, és az sem kizárt, hogy rendkívüli parlamenti bizottság ül össze a témában, előtte azonban még az 500 eurós választási jutalomról fognak vitázni a képviselők.

„Mindeképp meg kell oldanunk a magas élelmiszerárak okozta problémát. Biztosítanunk kell azt is, hogy az új évtől ne emelkedjen drasztikusan az elektromos energia ára” – jelentette ki Kollár a műsorban.

„Az emberek gyakorlatilag szenvednek amiatt, hogy a kormány semmit nem kezdett a magas élelmiszerárakkal” – jelentette ki Fico.

Kollár kijelentette, az élelmiszerárak néhány nappal ezelőtti befagyasztása csak marketinghúzás volt. „Engem ez a black fridayre emlékeztet, amikor a 200 eurós cipőre pénteken 400 eurót tesznek, és azt áthúzva 250-ért árulják” – hozta a példát.

A parlament várhatóan kedden szavaz Matovič újabb „atombombájáról”, az 500 eurós választási jutalomról. Ennek kapcsán Boris Kollár határozottan kijelentette, nem fogják támogatni a javaslatot.


(noviny.sk)