Van még egy bolond, aki 100 éves magtárból épít sportakadémiát?

2018. május 10. - 08:00 | Régió

Amikor 2016-ban az egykori világ- és Európa-bajnok ökölvívó, Kovács “Tomi Kid” Tamás felfeszítette az elhagyatott taksonyi (Galántai járás) magtár ajtaját, azonnal tudta, hogy az épületben egyszer majd sportközpontot létesít.

Tomi Kid a négyszintes sportlétesítmény legfelső emeletén, a leendő "kardio zónában". A fotóra kattintva képgaléria nyílik! (Fotók: Cséfalvay Á. András)

Tomi Kid mindent egy lapra tett fel, és a több mint két éve tartó kemény munkának, valamint támogatóinak köszönhetően az évszázados épület hamarosan egy sportközpontnak, és a galántai KO Box Club ökölvívó akadémiának adhat otthont – ahol a világverő bokszoló tovább folytathatja a gyakran nehéz sorsú fiatalok kikupálását.

Videóriportunkban az egykori taksonyi magtár épületében maga Tomi Kid vezetett körbe bennünket.

Május 11-én, pénteken Tomi Kid és a dunaszerdahelyi Dunauto autókereskedés szervezésében egyedülálló bokszgálára kerül sor Dunaszerdahelyen, melynek csúcspontja Tomi Kid, és az egykor szintén világbajnok Erdei Zsolt fergetegesnek ígérkező gálamérkőzése lesz.

Az est bevételét a taksonyi sportakadémia befejezési munkálatai fordítják.

Jegyek még kaphatók Dunaszerdahelyen, a Dunauto BMW márkakereskedésében. Május 10-én, csütörtökön 17:00-tól nyilvános "mérlegelés" és autogramosztás a dunaszerdahelyi Dunautóban Tomi Kiddel és Erdei Zsolttal!

(parameter)