Van valami Matovič tarsolyában, amivel állítólag nagyot fog robbantani

2023. február 5. - 15:36 | Belföld

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke olyan dokumentumokkal rendelkezik, amelyek bizonyítják Richard Sulík (SaS) korrupciós tevékenységét. Erről az OĽANO frakcióvezetője, Michal Šipoš beszélt az RTVS O 5 minút 12 című műsorában.

Van valami Matovič tarsolyában, amivel állítólag nagyot fog robbantani
Fotó: TASR - illusztráció

Šipoš azt állítja, Matovičnak még összesítenie kell a bizonyítékokat, és előrukkol velük. A képviselő hozzátette, konkrétan nem tudja, miről van szó.

Branislav Gröhling (SaS) korábbi oktatásügyi miniszter kijelentette, Sulík bizonyára megvédi magát. Szerinte Matovič részéről rágalmazás bűncselekménye történik, éppen ezért Sulík jogi lépéseket fog tenni.

Šipoš arról is beszélt, az OĽANO kizárja az együttműködést a Smerrel, a Hlasszal, a ĽSNS-vel és a Republikával. “A többiekkel el tudjuk képzelni, hogy leüljünk és tárgyaljunk” – jegyezte meg.

Ha Robert Fico újra hatalomhoz jut, az Gröhling szerint az OĽaNO-nak lesz köszönhető, illetve a Sme rodina támogatásának.

Ez lesz a legkeményebb választási kampány, ami előttünk áll” – jegyezte meg Šipoš, hozzátéve, garantálja, hogy a mozgalom harcolni fog a maffia és a korrupció ellen, valamint támogatni fogja a családokat, a betegeket és az időseket.

Az SaS kampánya Gröhling szerint konstruktív lesz és célzott javaslatokkal állnak majd elő az emberek érdekében.


(TASR)