Vandál járt a kórházban, és eléggé otthon érezte magát

2022. december 4. - 10:59 | Régió

A betörő, aki egy üvegajtón keresztül jutott be, jókora kupit hagyott maga után.

Vandál járt a kórházban, és eléggé otthon érezte magát
Forrás: Svet zdravia

A Svet zdravia hálózatához tartozó humennéi kórházban járt egy betörő. Az egészségügyi dolgozók a segédeszközök raktárát feltörve találták, minden szét volt dobálva. Az eset még tavaly történt, a tettest most fogták el.

A betörés abban az időben történt, amikor a kórházakban még nagy számú koronavírusos pácienst kezeltek. Az elkövető a raktár és a kápolna ajtaján is betörte az üveget. A raktárban az egyik szekrényből szétdobálta a törölközőket és az édességeket. Utóbbiakból lopott is, közölte Jana Ligdayová eperjesi kerületi rendőrszóvivő.

Jana Fedáková, a Svet zdravia szóvivője elárulta, hogy ez inkább vandalizmus, mint betöréses lopás.

A vandál fazon viszont ahelyett, hogy sietett volna távozni a tett helyszínéről, minden valószínűség szerint elidőzött ott. A kórház munkatársai szerint kávét is készített magának és elfogyasztotta azt, evett a kakaós kekszükből is.

Daniel Džobanik rendőrszóvivő elárulta, hogy a tettest sikerült kinyomozni, egy 41 éves humennéi férfiről van szó, akit büntetőparancsban el is ítéltek. Nem okozott nagy kárt, a bíró viszont hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

(Noviny.sk)