Vandálok is vannak a külföldről hazatérők közt, loptak és rongáltak a karanténközpotokban

2020. április 29. - 10:09 | Régió

Az Eperjes Megyei Önkormányzat az elmúlt hetekben 246 olyan személyt helyezett el négy iskolai kollégiumban, akik külföldről tértek vissza Szlovákiába. Mint kiderült, nem mindenki viselkedik normálisan az állami karanténban.

Vandálok is vannak a külföldről hazatérők közt, loptak és rongáltak a karanténközpotokban
Fotó: Paraméter

Milan Majerský megyeelnök szerint az állami karanténban elhelyezettek többsége felelősségteljesen követi az utasításokat, de vannak köztük olyanok is, akik nem tudnak viselkedni.

A kollégiumokban kialakított karanténszállásokról többen vagy elloptak dolgokat, vagy megrongálták azokat, emellett vannak, akik nem tartják be a karanténközpont szabályzatát.

Daša Jeleňová, az Eperjes Megyei Önkormányzat szóvivőjének tájékoztatása szerint jelenleg a poprádi karanténközpontban 124 személy van elszállásolva, a bardejoviban 43, a svidníkiben 40, míg a varannóiban (Vranov nad Topľou) 39. Többségük Nagy-Britanniából, Ausztriából, Németországból vagy Ukrajnából érkezett.

A szóvivő szerint a karanténközpontokban étkezést és higiéniai csomagokat is biztosítanak a külföldről hazatérőknek, a szobákat pedig rendszeresen fertőtlenítik.


TASR/para