A várakozásokkal ellentétben Szlovákiában is csökkent a munkanélküliség!

2022. december 1. - 12:41 | Belföld

A várakozásokkal ellentétben októberben csökkent a munkanélküliségi ráta az euróövezetben, így Szlovákiában is az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat csütörtöki jelentése szerint.

A várakozásokkal ellentétben Szlovákiában is csökkent a munkanélküliség!
Fotó: TASR

Októberben az euróövezetben szezonális kiigazítással 6,5 százalékra csökkent a munkanélküliségi ráta a szeptemberi 6,6 százalékról. Októberre az előző havival megegyező 6,6 százalék volt a szakértői várakozás.

A jelentésből az is kiderül, hogy Szlovákiában szeptemberben kerek 6 százalék volt a munkanélküliségi ráta, októberben ez a szám 5,9 százalékra csökkent (Egyébként tavaly októberben 6,6 százalékon állt ez a szám)

A csökkenés már egy ideje látszik is a számokon, ugyanis ez év júliusában 6,1 százalék volt munkanélküliségi ráta, majd augusztusra és szeptemberben 6 százalék.

A számokat látva kijelenthető, hogy nem nagy csökkenésről van szó, de a tendencia mindenesetre pozitív.

A teljes Európai Unióban a munkanélküliségi ráta 6,0 százalékra csökkent októberben a szeptemberi 6,1 százalékról. Tavaly októberben 6,6 százalék volt a munkanélküliségi ráta az EU-ban.

Októberben 12,953 millióan voltak munka nélkül az EU-ban, ebből 10,872 millióan az euróövezetben - derül ki az Eurostat adataiból.


(MTI/para)