Váratlan eredmény – mutatjuk, mekkora összeg gyűlt össze az idei Nárcisz-napon

2022. május 24. - 12:40 | Belföld

A Nárcisz-napi jótékonysági adománygyűjtés során 815 ezer euró gyűlt össze, ez a szám azonban nem végleges, hozzáadódik még az SMS-gyűjtés során befolyt összeg is.

Váratlan eredmény – mutatjuk, mekkora összeg gyűlt össze az idei Nárcisz-napon
Fotók: TASR-illusztráció (További képekért kattints a fotóra!)

A mostanra hagyománnyá vált Nárcisz-napi jótékonysági adománygyűjtés célja a daganatos betegek támogatása, szervezője a Rákellenes Liga.

„A gyűjtés elsődleges célja, hogy anyagi forrásokat gyűjtsünk, hogy folytathassuk a daganatos betegeknek szervezett programjainkat, ugyanakkor számunkra a Nárcisz-nap a fiatalokkal való együttműködést is jelenti, akiket ezáltal arra késztetünk, hogy megőrizzék a nagyszüleinktől származó értékeket, miszerint segíteni emberi dolog” – mondta Eva Kováčová, a Rákellenes Liga ügyvezető igazgatója.

Két év elteltével idén már az utcákra is visszatért az adománygyűjtés, a koronavírus-járvány idején ugyanis csak online-térben zajlott, illetve bizonyos üzletekben lehetett adományozni.

Az adománygyűjtési akcióba közel 10 ezer önkéntes kapcsolódott be. Az összegyűjtött összeget a szervezők váratlan és szép eredménynek tartják. A Rákellenes Liga olyan projektek folytatására fordítja, amelyek célja a daganatos betegek és családjaik megsegítése. Ide tartozik például az onkológiai tanácsadás és az onkológiai pszichológusok hálózata. A szervezet emellett segítő csoportokat szervez hozzátartozóknak, családi és relaxációs kikapcsolódást, valamint egyszeri anyagi hozzájárulást is nyújt.


(TASR)