Váratlan látogatással buktatták le az ógyallai nőt, aki borzalmas körülmények között tartott kutyákat a tenyészetében

2021. december 23. - 14:29 | Régió

Az elmúlt napokban beszámoltunk róla, hogy a rendőrség eljárást indított egy kutyatenyésztő ellen, aki borzalmas körülmények között tartotta az állatokat. Most újabb részletek derültek ki az esetről.

Váratlan látogatással buktatták le az ógyallai nőt, aki borzalmas körülmények között tartott kutyákat a tenyészetében
Fotó: Rendőrség (Facebook)

Az Ógyallán (Komáromi járás) élő nő még augusztusban indítványozta a tenyészállomás regisztrálását, akkor a komáromi Regionális Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Felügyelőség mindent rendben talált, tisztaság és rendezettség jellemezte a helyet.

Időközben a felügyelőséghez olyan információk érkeztek, miszerint a kutyatenyésztő több személyt átvert, a kölyköket chip és oltás nélkül adta el, gyakran csak néhány hetesek voltak. Számos klienssel rendelkezett, ők viszont idővel rájöttek, hogy a kutyusokkal valami nincs rendben.

A felügyelőség ezért a rendőrséggel váratlan látogatást tett a nőnél, és bizony borzalmas körülmények fogadták őket. A nősténykutyák kimerültek voltak, nem volt fűtés a helyiségben, mindenütt kosz és ürülék volt, de elpusztult kiskutyát is találtak.

Összesen 20 kutyát koboztak el, három kölyköt állatklinikán kezelnek, további kettő pedig elpusztult. A rendőrség állatgondozás elhanyagolása, csalás és jogosulatlan vállalkozás ügyében indított eljárást.


(TV JOJ)