Váratlanul beszüntették a Tisztességes Szlovákia szervezőinek vegzálását

2018. november 14. - 21:40 | Belföld

A Tisztességes Szlovákiáért (Za slušné Slovensko) mozgalom tagjai bíznak benne, hogy megszüntetik az eljárást.

Váratlanul beszüntették a Tisztességes Szlovákia szervezőinek vegzálását
Fotó: SITA
Kapcsolódó cikk:
Vizsgálja a NAKA, hogy Soros György megpuccsolta-e a Fico-kormányt
Nem kell fegyverrel jönnötök. Nekem sem lesz. Legföljebb az első maszkos fószert leköpöm!
Több mint 300 újságíró írta alá a Fico kijelentése ellen tiltakozó nyilatkozatot
Péntekre újabb nagygyűlést hív össze a Tisztességes Szlovákiáért
Bugár: "A sorosozás csak buta pótcselekvés"

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) korrupcióellenes egysége Peter Hraško NAKA-igazgató parancsára kihallgatta a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom aktivistáit, akik a februári Kuciak-gyilkosság után országszerte kormányellenes tüntetéseket szerveztek - írta kedden a Denník N.

Az aktivisták ellen azért folyik eljárás, mert névtelen feljelentés érkezett ellenük, miszerint államcsínyt szerveztek, és Soros György fizeti őket - közölte a beidézett személyekkel a kihallgatásokat végző vizsgálótiszt.

Peter Jakubík, az ügynökség korrupcióellenes osztályának vezetője állítólag "korrupció és egyebek" címen rendelte be őket kihallgatásra. A mozgalom isrmertebb figuráit, Juraj Šeligát, Karolína Farskát, Katarína Nagy Pazmányt, Táňa Sedlákovát és Veronika Brunckovát már kihallgatták, szerdán azonban váratlanul leállították a kihallgatásokat, noha néhány tagjukat eredetileg mára is beidézték.

A Facebookon ma azt írták, az ügyészség értesítette őket, hogy az eljárást kiutalják egy másik szervhez. "Nem tudjuk, mi lesz a következő lépés a NAKA vagy az ügyészség részéről, sem azt, hogy lesznek-e még kihallgatások" - fogalmaznak.

(SME)