Várják leendő tanulóikat a középiskolák

2019. december 5. - 17:19 | Régió

Dunaszerdahely – Nyílt napott tartottak szerdán a közös igazgatású Vidékfejlesztési Szakközépiskolában és Közepfokú Sportiskolában.

Várják leendő tanulóikat a középiskolák
Lelkes Vince felvételei

Szabó László igazgató és pedagógustársai a találkozón a 2020/2021-es tanévben középiskolai tanulmányaikat megkezdeni készülő diákokat és szüleiket fogadták az intézmény falai között.

Az iskola vezetősége az alapiskolákból érkezett érdeklődőket az oktatási programokról tájékoztatta, továbbá arról, hogyan lehet a sportot és a tanulást az iskolában összhangba hozni. Szó esett az élményalapú ismeretszerzés lehetőségeiről, az érettségi vizsgákról, a diákéletről, az iskolán kívüli tevékenység különböző formáiról.

A résztvevők továbbá megtekinthették az iskola tornatermeiben, uszodájában és fitnesztermében zajló edzéseket, majd óralátogatásokon vehettek részt a tantermekben. A sportgimnázium szakra jelentkezőknek az idegennyelvek, a sportmenedzser szak iránt érdeklődőknek pedig egy közgazdasági szaktantárgy interaktív oktatásába is lehetőségük nyílt betekintetni. A szülők pedig a pedagógusokkal és a nevelőtanárokkal folytatott kötetlen beszélgetések során választ kaphattak kérdéseikre, például a kollégiumi elszállásolással, az iskolai étkezéssel, az iskolán kívüli tevékenység különböző formáival, a tavalyi tanév legnagyobb tanulmányi, szakmai és sportsikereivel, az iskola által biztosított hazai és külföldi szakmai gyakorlatokkal, stb. kapcsolatban.

(lel)