Városi díjat kapott a társa életét megmentő rendőr

2019. október 19. - 20:09 | Régió

Október 17-én, csütörtökön átadták a városi díjakat Érsekújvárban.

Városi díjat kapott a társa életét megmentő rendőr
Fotók: Cséfalvay Á. András – további fotókért kattints!

A díjátadásra az érsekújvári képviselő-testület ünnepi ülésén került sor a kultúrházban. Olyan személyek kaptak városi és polgármesteri díjat, akik tevékenységükkel valamilyen módon kötődnek a városhoz.

A díjátadón Klein Ottokár polgármester hangsúlyozta, a rendezvény által egyúttal megemlékeznek arról, hogy 1691 októberében Széchenyi György esztergomi érsek városi rangra emelte Érsekújvárt.


Klein Ottokár

A kultúra és az oktatás területén végzett fáradhatatlan munkájáért Katarína Fučíková pedagógust, az Atlétikai Klubban végzett aktív ténységéért Muzika Tamást díjazták.


Katarína Fučíková


Muzika Tamás

Az Érsekújvári Művészeti Alapiskola idén ünnepli fennállásának 85. évfordulóját – az intézménynek járó városi díjat az igazgatónő, Madarász Veronika vette át.

In memoriam Pro Urbe díjat kapott Juraj Meliš akadémiai szobrász, akinek több műve is megcsodálható a városban.

Városi díjat kapott egy udvardi rendőr is, akit életmentésért díjaztak. Horváth József tavaly az érsekújvári Bánya-tónál mentette meg barátja életét, akinek leállt a szíve, Józsefnek azonban sikerült hosszú ideig életben tartania a férfit, akinek ezáltal megmentette az életét.


Horváth József

Polgármesteri díj illette az idei év elsőszülöttjét, Mateo Kopišt, Kovalcsik Zoltán ferences szerzetest, akit a helyiek Cirill atyaként ismernek, valamint két érsekújvári vállalat, a konyhai technológiák gyártásával foglalkozó Gastro-Hall, valamint az áruszállítással foglalkozó TPD Transport képviselőit.


Kovalcsik Zoltán

Polgármesteri díjban részesült továbbá a radiodiagnosztikai osztályának egykori főorvosa, Jozef Antalík, Marcel Štefánik a fiatalok képzéséért, Pavol Abrhan volt parlamenti képviselő eddigi munkásságáért, Katarína Danková a Szlovákiai Nyugdíjasok Egyesületének tagja az idősekért végzett munkáért, valamint az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet sürgősségi osztályának csapata, akiket sürgősségi egészségügyi ellátás területén végzett önfeláldozó munkájukért díjaztak.


Pavol Abrhan


Marcel Štefánik


Az Érsekújvári Oktató Kórház és Rendelőintézet sürgősségi osztályának csapata


(fl/CsA)