A városi rendőrség foglalkozik Matovič és Kaliňák összetűzésével

2023. szeptember 13. - 12:27 | Belföld

A pozsonyi városi rendőrség foglalkozik Igor Matovič OĽaNO-elnök és Robert Kaliňák (Smer-SD) összetűzésével, amely a kormányhivatal előtt történt – erősítette meg a TASR-nek Barbora Krajčovičová, a városi rendőrség szóvivője.

„A városi rendőrség ma reggel Pozsonyban a Szabadság téren intézkedett egy incidens kapcsán. A járőr gyors fellépésének köszönhetően sikerült megakadályoznia a helyzet elfajulását és a közrend megzavarását” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy az incidenst a rendőrök testkamerái is rögzítették.

Matovič egy terepjáróval begurulva megzavarta a Smer-SD sajtótájékoztatóját. Az OĽaNO elnöke azt hangoztatta a megafonban, hogy pontosan a Smer-SD készítette elő azt a törvénymódosítást, amely alapján igazolást adnak a menekülteknek, és most ezt a törvényt bírálja. Az eset során Robert Kaliňák odament Matovičhoz. A két politikus először csak ordibált egymással, majd dulakodásra is sor került: Matovič mellkason rúgta Kaliňákot, amire a Smer egy másik képviselője, Richard Glück ütéssel válaszolt.

Robert Fico, a Smer-SD elnöke nem akart nyilatkozni Matovič akciójáról. Kaliňák szerint az OĽaNO elnöke törvényt sértett, mert a járdán parkolt. A rendőrök felszólították Matovičot, hogy távozzon a helyszínről.


TASR