Városi tömegközlekedési eszköz lehet Pozsonyban a RegioJet

2016. augusztus 3. - 09:28 | Belföld

A Komárom és Dunaszerdahely felől érkező vonatok már most is tele vannak csúcsidőben, ha viszont a RegioJet bekapcsolódik a pozsonyi városi tömegközlekedésbe, és Vereknyén is megáll, még elviselhetetlenebbé válhat a helyzet.

Városi tömegközlekedési eszköz lehet Pozsonyban a RegioJet
Archív felvétel

A független vereknyei polgármester, Martin Kuruc saját megoldáshoz folyamodott, és megállót épít a vasúti sínek mellett a pozsonyi városrészben. A héten már el is kezdték az építkezést, ami a világítással együtt 20-25 ezer euróba kerül. 

Teszi mindezt a polgármester annak ellenére, hogy a Szlovák Vasutak is készül számos peront építeni a főváros peremvidékére, hogy azokat bekapcsolja a városi tömegközlekedésbe. Ez utóbbi megvalósulására azonban még néhány évig várni kell, a vereknyei polgármester azonban már most akar megoldást.

"A vonatok nálunk legutóbb negyven éve álltak meg, és ez most változni fog" - jelentette ki. Hozzátette, hogy a reggeli csúcsidőben hozzávetőlegesen fél óráig tart bejutni a városba, míg az újvárosi (Nové Mesto) vasútállomásra vonattal hat, a főpályaudvarra pedig 14 perc alatt lehet eljutni.

Kuruc a Denník N-nek elmondta, hogy a pozsonyi városházától is kértek támogatást, de nem kaptak. Néhány városrész polgármestere, valamint Pavol Frešo megyei elnök azonban mellé állt. Kedden Frešo már Kuruccal együtt tartott sajtótájékoztatót.

Konstruktívan áll az ötlethez a RegioJet is. "Számolunk a vereknyei megállóval, ezt már előzetesen beiktattuk a menetrendünkbe" - reagált Aleš Ondrůj, a társaság szóvivője.

Az építkezést egyébként a Szlovák Vasutak is jóváhagyta, és beleegyezését adta a RegioJet újabb megállójába is.

Aki viszont a RegioJettel utazna, annak naponta kétszer kellene megvásárolnia a 65 centes menetjegyet, vagy a kedvezményes heti-, illetve havijegyet, mivel a vonatokra nem érvényes a városi menetjegy vagy havijegy.

Kuruc és Frešo is arra kérik a RegioJetet emiatt, hogy csatlakozzon a Pozsonyi Integrált Közlekedési Vállalathoz. Pozsony megye konkrétan már négy éve kéri a vasúttársaságot. A közlekedési vállalat szóvivője, Zuzana Horčíková közölte, hogy a RegioJetnek ez vélhetően nem éri meg.

Egy másik probléma, hogy a megálló kb. tíz percnyi gyaloglásra lesz Vereknye legsűrűbben lakott részétől. Az ennél előnyösebb helyet ugyanis már lefoglalta a ŽSR a saját projektjéhez, mintegy 500 méterre Kuruc peronjától.

Mindemellett pedig a RegioJet szerelvényei már ma is telítettek csúcsidőben, amikor a legnagyobb szükség volna rájuk Vereknyén is. A társaság a közlekedésügyi minisztérium megrendelésére végzi ezt a tevékenységet a Komárom-Dunaszerdahely-Pozsony vonalon, és ha a cég szeretné sűríteni a járatokat, vagy több szerelvénnyel elindulni, meg kéne arról győznie a minisztériumot is, hogy azt rendelje meg.

A megállót ráadásul csak ideglenesnek építik, és amikor a ŽSR megépíti a sajátját, ezt le fogja bontatni. Erre az optimista becslés szerint leghamarabb 2019-ben kerülhet sor.

(Denník N/para)