Vasárnap reggelig 84-en már házi karanténba mehettek az osztrák határról

2020. május 24. - 11:59 | Belföld

Szombat estétől, amikortól az Android operációs rendszert használó okostelefonokra már letölthető volt az eKaranténa nevű applikáció, vasárnap reggel 7 óráig 84-en mehettek házi karanténba a bergi határátkelőtől - közölte a belügyminisztérium a Facebookon.

Vasárnap reggelig 84-en már házi karanténba mehettek az osztrák határról
Fotó: TASR

"Sem a rendőrök, sem a programozók nem jeleztek komolyabb hibát. Tudunk azonban konkrét problémákról, melyek egyéneket érintettek" - szögezték le.

A Facebook-bejegyzés alatt jelezte egy hölgy, aki állítása szerint a Jarovce-Kittsee határátkelőnél várakozik, hogy nem működik számára az alkalmazás, a belügyminisztérium azonban azt válaszotla neki, hogy át kéne mennie Berghez, mert pillanatnyilag csak onnan lehet házi karanénba vonulni, és ott technikusok is segíthetnek az applikáció használatával.

Ahogy arról már beszámoltunk, szlovák-osztrák határátkelőt pénteken torlaszolták el a külföldről hazaérkező szlovák állampolgárok. Tették mindezt amiatt, mert az előzetes információkkal ellentétben pénteken mégsem sikerült elindítani az "intelligens karantént".

Az sem aratott osztatlan sikert, hogy a szlovák hatóságok szombaton szépen összeterelték az embereket és rendőri felvezetés mellett elkísérték őket az állami karanténközpontokba.

(parameter)