Vasárnaptól az R7-esen utazhatunk Pozsonyba, végre átadják az első szakaszt

2020. július 14. - 19:59 | Belföld

Várhatóan a hétvégén, vasárnap adják át az R7-es elsőként elkészült, Egyházgelle és Ketelec közti, és a D4-es hozzá kapcsolódó, rövid szakaszát. Hivatalosan még nem erősítették meg a hírt.

Vasárnaptól az R7-esen utazhatunk Pozsonyba, végre átadják az első szakaszt
Fotó: D4R7 Construction

A Paraméter információi szerint vasárnap átadják az autósoknak az R7-es gyorsforgalmi út első szakaszát. Az Egyházgelle és a Ketelec kereszteződés közti csaknem 30 kilométeres szakasz átadását Érsek Árpád (Híd), az előző kormány közlekedési minisztere már április elejére tervezte, de előbb a járványhelyzet miatt, majd a közlekedésügyi minisztérium új vezetésének minőségbeli kifogásai miatt még mindig nem használható a pálya.

Andrej Doležal (Sme rodina) közlekedésügyi miniszter szerint azért kell ilyen sokáig várni az átadásra, mert még egyetlen szakasz sem volt teljesen kész.

„Még nem volt kész, nem volt megfelelően előkészítve a használatba vételre” – mondta június elején a Paraméter kérdésére a miniszter.

A Speciális Építésügyi Hivatal június elején adta ki a szakasz néhány utolsó használatba vételi engedélyét. Az átadást akkor június végére tippelték, végül úgy tűnik, hogy még ahhoz képest is heteket kellett várni az átadásra.

Az építő cég, a D4R7 Construction viszont állítja, hogy már hónapok óta, legalább április végétől használható lenne a Somorját és több Pozsony előtti falut is elkerülő szakasz. Volt olyan része a pályának, amelyre már áprilisban kiállították a használatba vételi engedélyt.

A vasárnapi átadást valószínűsíti az is, hogy péntekre esti futóversenyt szervez a pálya Sárosfa melletti szakaszán az utat építő D4R7 Construction vállalat a Beh si ty portál közvetítésével.

Az átadás időpontjára rákérdeztünk a közlekedésügyi minisztériumban és a D4R7 Construction sajtóképviseleténél is, amint választ kapunk, frissítjük cikkünket.

- lpj -

Címkék: D4-R7