Vasárnaptól jönnek az új vonatok a Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vonalon, és vele együtt az új menetrend is (FOTÓK)

2023. december 7. - 12:57 | Régió

A Szlovák Vasúttársaság nyilvánosságra hozta az új menetrendeket, amelyek december 10-én, vasárnap lépnek érvénybe.

Vasárnaptól jönnek az új vonatok a Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vonalon, és vele együtt az új menetrend is (FOTÓK)
Fotók: Leo Express (További képekért kattints a fotóra!)

A Pozsony–Dunaszerdahely–Komárom vasúti vonal új üzemeltetője vasárnaptól a Leo Express lesz. A vállalat pár hete bemutatta a vonataikat, amelyek vasárnaptól szállítják majd az utasokat, mostanra pedig már a menetrend is ismert.

A kora reggeli órákban meglehetősen sűrűn, fél óránként indulnak majd vonatok Pozsonyból, ezek egy része azonban csak Úszorig közlekedik majd. A csúcsidőn kívül óránként indulnak a fővárosból, majd a délutáni órákban ismét gyakrabban járnak majd. Hétköznaponként 13:10-től egészen 20:10-ig közlekednek gyorsított vonatok Pozsony és Dunaszerdahely közt – ezek a vonatok Diósförgepatonyban is megállnak. A gyorsított vonatok nagy része Dunaszerdahelyről Komárom felé közlekedik tovább.

Ami az ellenkező irányt illeti, Komáromból a reggeli csúcs idején óránként, majd kétóránként indulnak majd vonatok Dunaszerdahely és Pozsony felé, Dunaszerdahelyről pedig reggelente félóránként juthatunk el a fővárosba. A Dunaszerdahelyről induló gyorsított vonatok ugyancsak megállnak Diósförgepatonyban.

Íme a részletes menetrend:

A Pozsony-Dunaszerdahely-Nagymegyer-Komárom vonalon 21 szerelvény fog közlekedni, mindegyik közel 240 férőhelyes, ebből 140 ülőhely. A társaság közlése szerint így több lesz a férőhely csúcsidőben is.

A vonalon süllyesztett padlószintű, klimatizált szerelvények fognak közlekedni. A modern, süllyesztett padlószintű, klimatizált szerelvényekben lesz Wi-Fi, WC a kerekes székesek számára, és a kisbabák átpelenkázására szolgáló pult is. Bővebben...

A többi vasútvonal menetrendje IDE kattintva megtekinthető.

(parameter)