Vasgolyóval verte volna agyon a nyugdíjas asszonyt

2021. június 9. - 14:08 | Régió

Akár élete végéig is rács mögé kerülhet az a 47 éves pozsonyi férfi, aki ellen gyilkossági kísérlet megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Az elkövető az ismert francia golyójátékban, a petanque-ban használatos golyóval támadt áldozatára - tájékoztatta a TASR hírügynökséget Michal Szeiff, a Pozsony Megyei Rendőrkapitányság szóvivője.

"A gyanúsított június 6-án, hétfőn hatolt be egy pozsonyi lakás hálószobájába, ahol egy 69 éves nő aludt. A kezében lévő vasgolyóval halántékon vágta az alvó nőt, és további ütésekre készült. Azonban amikor az első ütésre a nő felébredt, a támadó elállt eredeti tervétől.

- áll a rendőrségi közleményben.

A bűntény Pozsony Récse (Rača) városrészében történt. A nyomozás érdekeire hivatkozva a rendőrség egyelőre nem árult el részleteket a bűntény indítékáról.

A 69 éves sértettet rendkívüli módon traumatizálták a történtek, fejsérülése miatt pedig kórházba kellett szálílítani.

A tettest gyilkossági kísérlet miatt fogják felelősségre vonni. Mivel a büntetőtörvénykönyv ugyanolyan szigorúan kezeli a gyilkossági kísérletet, mint a végrehajtott gyilkosságot, a gyanúsítottat akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

(TASR/parameter)