Vavrek Istán immár a parlamentben

2018. szeptember 11. - 14:57 | Belföld

Új képviselője van a parlamentnek. Miután Pfundtner Edit (Most-Híd) lett az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, a parlamentben Vavrek István lépett a helyére. Vavrek a 34. parlamenti ülés elején letette a képviselői esküt.

Vavrek Istán immár a parlamentben
Vavrek István (Fotó: TASR)

„A becsületemre és a lelkiismeretemre esküszöm, hogy hű leszek a Szlovák Köztársasághoz. Kötelességeimet az állampolgárok érdekében teljesítem. Megtartom az Alkotmányt és a törvényeket, és minden erőmmel azon leszek, hogy azok érvényesüljenek.” Így szól a képviselői eskü, melyet a képviselő az „esküszöm“ szó kimondásával fogad el és az aláírásával hitelesít.

Vavrek a gazdasági bizottságban fog dolgozni. „A választási időszak közepén szállok fel erre a már száguldó vonatra, de bízom benne, hogy segítenek majd a kollégáim” – mondta. Az új képviselő, aki roma származású, egyidejűleg a romaügyi kormánybiztos segítőtársa is.

Pfundter Mária Kolíkovát váltja az Igazságügyi Minisztérium államtitkári posztján, miután az elődje lemondott a funkciójáról az új igazságügyi miniszterrel, Gál Gáboral való nézetkülönbsége miatt.

(TASR)